Skip to content

Lyhyt eroseminaari

  • 3 x 2h ryhmäterapia pienryhmässä
  • kirjoittamisterapeuttiset ennakko- ja välitehtävät
  • 1 x 50 min. yksilöterapia

Mikä on lyhyt eroseminaari?

Eroaminen pitkästä parisuhteesta kuuluu elämän suurimpiin kriiseihin, josta toipuminen voi kestää vuosia. Lyhytkin terapeuttinen apu ja vertaistuki tässä tilanteessa helpottaa selviytymistäsi merkittävästi.

Dramaston lyhyt eroseminaari perustuu ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. Siinä yhdistyvät yksilöterapian, vertaisryhmän ja yksin kirjoittamalla työstämisen tehokkaasti hoitavat elementit. Terapiaprosessi on tiivis, ja sen tarkoitus on vahvistaa omia voimavarojasi kantamaan sinut kriisistä eteenpäin.

Sisältö

Lyhyt eroseminaari ei sisällä luentoja, vaan keskittyy auttamaan tehokkaasti osallistujia heidän henkilökohtaisissa tilanteissaan. Ryhmän kehittäjä ja vetäjä on koulutettu lyhytterapeutti Mirka Seppänen, joka on erikoistunut mm. pariterapiaan ja terapeuttiseen kirjoittamiseen. Ryhmien vetäjänä hän on toiminut jo 90-luvun puolella.

Seminaari sisältää terapeutin vetämää keskustelua, jossa käydään läpi jokaisen osallistujan omia eroon liittyviä tunteita ja haasteita, ja pyritään löytämään konkreettisia työkaluja selviämiseen. Ryhmäkeskustelut toimivat tässä yksilön tukena. Lisäksi seminaariin sisältyy kirjoittamistehtäviä ja lopuksi yksilöterapia, jossa saat vahvistusta selviytymisen polulle seminaarin päätyttyä.

Tavoitteena on katsoa elämässä eteenpäin ja voimautua selviämään omista haasteista, jotka voivat liittyä esimerkiksi surun ja vihan tunteisiin, yksinäisyyteen, pelkoihin sekä monenlaisiin käytännön ongelmiin uudenlaisessa arjessa.

Toteutus Jyväskylässä tai etäryhmässä

Seminaarin lähiryhmät kokoontuvat osoitteessa Yliopistonkatu 8, Jyväskylä. Tarjolla on toisinaan myös etäryhmiä Zoomin välityksellä (mainittu erikseen ryhmän yhteydessä).

Ilmoittautuminen ja hinta

HUOM! Ilmoittautumiskäytäntöä on muutettu:

Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen info@dramasto.fi
Samasta osoitteesta voit myös kysyä lisätietoja.
Ilmoittauduthan viimeistään viikkoa ennen kurssia alkua!

Seminaarin hinta on 230€. Se sisältää ryhmäterapiat, yksilöterapian ja kirjoittamistehtävät. Voit maksaa laskun 1 tai 2 erässä. Laskutus tapahtuu ryhmän alettua.

 

Seuraavat ryhmät syksyllä 2023

torstai 12.10., 26.10. ja 9.11. klo 18-20 (etäryhmä)
maanantai 6.11., 20.11. ja 4.12. klo 18-20 (Jyväskylä)

Varaa aika!