Luonnollinen painonhallinta

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian ja Wellness Coachingin yhdistelmä on tehokas tuki, kun oma keho kaipaa muutosta. Muutos voi olla laihtuminen, syömishäiriön hoito tai yleiskunnon kohotus.

Painonhallinta on usein mielen ongelma, johon eivät pelkät ravinto- ja liikuntaohjeet auta. Tarvitaan syvällisempää tunnetason työskentelyä ja samalla konkreettista uusien käyttäytymismallien opettelua. Oman kokoiseen oloon ja kehopositiivisuuteen tähtäävä painonpudotus (tai -lisäys) on keskustelua ja kotitehtäviä, jotka ottavat huomioon arkesi ja elämäntilanteesi.

Luonnollinen painonhallinta – STARTTIJAKSO (145 €)

  • Laaja kirjallinen alkukartoitus (ruokavalio, liikkuminen, uni ja palautuminen, perusterveys, stressinhallinta, elämäntilanne ja tunnetekijät)
  • Pitkä valmennustapaaminen (1,5 h), jossa suunnitellaan kartoituksen pohjalta keskustellen yksilölliset keinot lähteä toteuttamaan onnistunut, pysyvä elämäntapamuutos.
  • 1 x 50 min. jatkovalmennus, jolla varmistetaan tulosten syntyminen ja tehdään tarvittavia muutoksia ja lisäyksiä etenemiseen.

Startilla pääset hyvään alkuun pitkäjännitteisyyttä vaativassa elämäntapamuutoksessa. Muista, että tiukat laihdutuskuurit eivät johda pitkäkestoiseen painonhallintaan, vaan yleensä pahentavat tilannetta! Startti perustuu FAF Wellness coaching -metodiin (kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennus).

Luonnollinen painonhallinta – JATKO (240 €)

  • 3 x 50 min. valmennuskeskustelut ovat jatkoa STARTILLE. Niissä vahvistetaan tavoitteisiin pääsyä ja muutoksen pysyvyyttä.
  • Tapaamiset pidetään noin 2 viikon välein; prosessissa painottuu nyt itsenäinen työskentely, johon saat yksilölliset tehtävät ja jatkuvan tuen.
  • Tavoitteena on omaksua riittävän pienin askelin itselle toimiva, terveyttä yllä pitävä tapa syödä. Tärkeää on myös kehopositiivisuus ja nautinnon löytäminen liikkumisesta. Kaupan päälle tulevat kohentunut yleisterveys sekä parempi uni ja stressinhallinta.
  • Jatkotyöskentelyssä voidaan tarvittaessa hoitaa myös vakavampia syömishäiriöitä.
  • Jatkoa voi varata myös käynti kerrallaan -periaatteella (50 min. / 80 €).

Viihtyminen omassa kehossa – oman kokoinen olo – on osa mielenterveyttämme. Fyysinen terveys ja jaksaminen vaikuttavat tietenkin myös mielialaan. Se mitä ja miten syöt ja kuinka suolisto toimii, vaikuttaa suoraan aivoihin: suorituskykyyn, palautumiseen, masennukseen… Vaikka ei välittäisi vaa`asta tai peileistä, on luonnollinen (siis ilman eritystemppuja sujuva) painonhallinta olennainen osa elämäniloa.

Missä terapia järjestetään?

Dramaston viihtyisä toimitila löytyy Jyväskylän keskustasta, osoitteessa Yliopistonkatu 8.

Kaikki tapaamiset  onnistuvat myös etäyhteydellä.