HSP - erityisherkkien keskusteluryhmä

Vertaisryhmä  6 x 90 min.

Psykologi Elaine Aronin mukaan noin 1/5 ihmisistä on erityisherkkiä (HSP = Highly Sensitive Person). Kyky tiedostaa ympäristön vivahteita tavallista selkeämmin on hermostoon liittyvä peritty ominaisuus. Siihen liittyy mm. aistiherkkyyttä (valot, äänet, hajut ja maut, kipuherkkyys) sekä erityisen voimakasta eläytymistä omiin ja toisten ihmisten tunnetiloihin.

Erityisherkkyys ei ole oireyhtymä eikä heikkous. Voimakkaiden ärsykkeiden täyteisessä ympäristössä erityisherkkä voi kuitenkin uupua ja sairastella helpommin kuin muut. Herkkyyden vähättely ja arvostelu on voinut laskea itsetuntoasi – tässä ryhmässä opit näkemään herkkyytesi kykyinä ja vahvuuksina.

Vertaisryhmän ohjattujen keskustelujen ja tehtävien tarkoitus on tehdä uudelleentulkinta: erityisherkkyys ei ole ongelma vaan voimavara. Tutkimusten mukaan erityisherkät ovat intuitiivisempia, tiedostavampia ja tunnollisempia kuin muut. He ovat loistavia ihmisläheisessä työssä, jossa tarvitaan hienovaraisten merkkien tunnistamista. Erityisherkät pitävät pohdiskelusta, käsittelevät tietoa syvällisemmin ja kykenevät näkemään laajempia kokonaisuuksia.

LUE LISÄÄ JA TESTAA HERKKYYTESI SUOMEN ERITYISHERKÄT RY:N SIVUILTA!

https://www.erityisherkat.fi/testit/

Ryhmän periaatteet

Ryhmään valitaan korkeintaan 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua mukaan, jos tunnistat itsessäsi erityisherkkyyden piirteitä.

Ryhmä etenee ammattiohjaajan vetämänä ja noudattaa Elaine Aronin suunnittelemaa keskusteluryhmän rakennetta – kyseessä ei ole terapia. Tavoitteena on vahvistaa omaa minäkuvaa ryhmässä, joka jakaa samanlaisen myönteisen asenteen itsestään. Tapaamisiin liittyy ohjattuja itsenäisiä tehtäviä ja niiden purkua. Jaat ryhmälle itsestäsi vain sen mitä haluat.

Tapaamisten teemoja ovat mm. erityisherkkyys ihmissuhteissa, työelämässä, terveydessä ja elämän tasapainossa.

Aikataulu

Sunnuntai klo 14.00 – 15.30, Yliopistonkatu 8

Alkaa 10.2.
ILMOITTAUDU 1.2. MENNESSÄ!
(muut kokoontumiset: 24.2./3.3./10.3./17.3./24.3.)

Hinta

Pienryhmä 6 x 90 min. + etätehtävät 149e (sis. alv. 24%)