Skip to content

Masennus, ahdistus ja uupumus

Erilaisten masennustilojen hoitoon löytyy useita lyhytterapian menetelmiä, kuten ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja HOT. Niillä masennusta pystytään hoitamaan 3 – 20 käyntikerralla vähintään yhtä tehokkaasti kuin pidemmissä psykoterapioissa. Lyhytterapian etu on sen konkreettisuus ja käytännönläheiset toimintaohjeet, joista monet saavat paremmin kiinni kuin vuosia jatkuvasta analysoinnista.

Mikä minua vaivaa?

Suomalaisten yleisimpiin diagnooseihin kuuluu ”keskivaikea masennus”. Se on määritelmä, joka tarvitaan KELA:n maksamiin korvauksiin, mutta ihmisen olotilasta se ei vielä kerro juuri mitään.
Dramaston lyhytterapia hoitaa masennustiloja yksilöllisesti – emme tee diagnooseja.

Masennus saattaa alkaa tietystä elämäntilanteesta tai se on voinut seurata mukana lähes koko elämän. Masennus voi olla lamaannuttavaa, tai se voi olla ahdistusta, joka saa levottomaksi. Joskus masennus on huolien kasautumista, joskus ylisuorittajan loppuun palaminen. Usein käsitellään ihmissuhteisiin liittyviä ongelmia. Ehkä masennuksesi liittyy unettomuuteen tai sairauksiin ja kipuihin? Vai oletko jatkuvasti vihainen?

Jäsennämme yhdessä ongelmakenttääsi ja valitsemme hoidon sen mukaan. Lähtökohdaksi riittää se, että toivot tilanteeseen jonkinlaista muutosta ja itsellesi parempaa oloa.

Lue lisää lyhytterapiasta masennuksen hoidossa:

 

Aloittaminen on helppoa

  • Varaa aika 1. tapaamiseen. Kesto 50 min.
  • Kaikki terapiat ja valmennukset alkavat tällä aloitustapaamisella.
  • Jo 1. tapaamisesta saat tehokkaasti apua ja tehtävää kotiinkin.
  • Jäsennämme samalla yhdessä, miten kannattaa jatkaa eteenpäin.
Varaa aika!