ACT - apua ahdistuneisuuteen

Lyhyt hoitomalli

ACT on keino saada nopeaa jäsennystä ja helpotusta paikoilleen juuttuneeseen tilanteeseen, jossa et tiedä, mitä tekisit seuraavaksi. ACT (Acceptance and Commitment Therapy), suomeksi HOT (Hyväksymis- ja omistautumisterapia) valmennustyössä auttaa pitkittyneen stressin, ahdistuneisuuden tai masennuksen kokemuksiin. Se tukee myös hankalan elämäntilanteen tai motivaatio-ongelmien käsittelyssä.

Menetelmä selkeyttää omia arvojasi ja motivoi toimimaan niiden mukaisesti. Jo yksi tapaaminen auttaa jäsentämään tilannettasi merkittävästi. Psykologisen joustavuuden opettelu helpottaa oireilua, ja itsehallinnan tunteesi kasvaa konkreettisen toimintasuunnitelman myötä.

ACT-malli on toimiva aloitus myös mahdolliselle pidemmälle psykoterapialle. Se sopii tilanteeseen, jossa olet harkinnut tai epäröit terapiaan menemistä tai joudut jonottamaan sinne pääsyä. Valmentaja ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin. Vakavissa mielenterveyden ongelmissa tai akuutissa kriisissä löydät apua esim mielenterveyspalveluista.

Menetelmä

ACT-menetelmä kuuluu kolmannen aallon kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Hyvien tulostensa vuoksi se on maailmalla nopeimmin leviävä terapiasuuntaus; vaikuttavuudesta löytyy jo yli sata julkaistua tutkimusta. Uusin kotimainen väitöstutkimus löytyy Jyväskylän Yliopistosta 09/2018.

Psykoterapian lisäksi menetelmää käytetään esim. valmennuksissa, työnohjauksessa, unettomuusongelmiin ja oppimisvaikeuksiin. Sitä sovelletaan osin lähes kaikissa Dramaston valmennuksissa.

Dramaston ACT-valmennus perustuu psykoterapeutti Juha Kauppilan ja psykoterapian erikoispsykologi FT Juha Niemisen kehittämään lyhytinterventio-malliin ja koulutukseen, sekä psykoterapeutti Arto Pietikäisen joustava mieli -koulutuksiin.

Eteneminen

Aloita varaamalla aika yhteen tapaamiseen. Jos koet menetelmän itsellesi toimivaksi, voit jatkaa 3 x 50 min. hoitomalliin, joka tutkimusten mukaan antaa useimmille ihmisille riittävän avun. Lyhyessä, ratkaisukeskeisessä valmennuksessa tapaamisia on korkeintaan 10 kertaa.

Hinta

1 x 50 min. + kotona työstettävät tehtävät 75 e (sis. alv. 24%)