Skip to content

Terapeutit

Mirka Seppänen

Toimipaikat: Jyväskylä, Kuopio (kaikki palvelut)

 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
  (kansainvälinen IASTI-sertifiointi, 2. taso / Lyhytterapiainstituutti)
 • Psykoterapeuttiset valmiudet 30 op
 • Reteaming®-valmentaja
 • IPT-terapeutti, A-taso
 • HOT-menetelmäkoulutukset
 • FM, opettaja (kasvatustiede, kieli ja kirjallisuus)
 • Draamapedagogi, laudatur-opinnot
 • Jännittäjien ohjaajan koulutus
 • FAF Wellness Coach
  (kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennus)

Perustin Dramasto Oy:n lyhytterapia- ja valmennusyrityksen Jyväskylään vuonna 2018; Kuopion toimipiste aloitti 2022. Terapiatyön lisäksi koulutan lyhytterapeuttisia menetelmiä.

Työssäni tutkin ja yhdistelen erilaisia terapiamenetelmiä yksilöllisesti asiakkaitteni parhaaksi. Perustan muodostavat ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja valmennus. Lisäksi käytän mm. kognitiivista käyttäytymisterapiaa (HOT), IPT-terapiaa, kirjoittamisterapiaa, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennusta ja muita toiminnallisia menetelmiä. Työskentelytapani on siten psykofyysis-kognitiivinen ja integroiva. Käytän vain sellaisia menetelmiä, jotka ovat uusimmissa tieteellisissä tutkimuksissa tehokkaimmiksi todettuja; on hienoa, että lyhytterapialla voidaan auttaa täysin riittävästi suurinta osaa mielenterveyden apua kaipaavista.

Pohjakoulutukseni on FM, opettaja. Sosiaalisesta jännittämisestä kärsiviä aloin auttaa jo 90-luvun puolella kehittämällä tähän lukion kursseja yhdessä koululääkärin kanssa. Myöhemmin olen erikoistunut mm. tiimien ja esimiestyön valmennukseen, erityisherkkyyden haasteisiin, kehonkuvan ja painonhallinnan ongelmiin, sekä ratkaisukeskeiseen pariterapiaan, josta olen tehnyt terapeutin lopputyöni.

Terapiatyön lisäksi olen toiminut mm. näytelmäkirjailijana, teatteriohjaajana, draamakasvatuksen yliopiston opettajana sekä muissa ilmaisun ja kirjoittamisen opetus- ja koulutustehtävissä. Minusta on sanottu, että olen hyvä saamaan ihmisistä esiin heidän parhaat puolensa, ja tätä tavoitetta haluan toteuttaa myös valmennuksessa ja terapiassa. Pohdin mielelläni kanssasi syvällisesti elämän merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä, mutta toisaalta arvostan hyvin selkeää ja konkreettista toiminnallisuutta sekä mielen ja kehon yhteispeliä.


Jutta Varis

Toimipaikat: Kuopio (pariterapia, yksilöterapia)

 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
 • Kasvatustieteen maisteri (Ohjauksen koulutusohjelma, sivuaine
  psykologia)
 • Laaja-alainen erityisopettaja
 • Työyhteisösovittelija
 • Kaiku-kehittäjä (valtion organisaatioiden työhyvinvoinnin kehittäjä)

Autan mielelläni sinua pohtimaan ja käsittelemään koko elämänkirjon asioita. Olen kiinnostunut etsimään kanssasi elämän suuntaa ja opinto-ohjaajana voin auttaa myös siihen liittyvissä urapohdinnoissa. Erityisopettajana olen lisäksi perehtynyt neuropsykologisiin häiriöihin ja autan ihmisiä esimerkiksi keskittymisen haasteiden kanssa.

Minulla on runsaasti kokemusta nuorten kanssa työskentelystä. Lisäksi sydäntäni lähellä ovat mm. uusperhepulmat ja parisuhteen kriisit, ja otan mielelläni vastaan pariterapia-asiakkaita.

Yli 20 vuoden työkokemustani ihmisten parissa niin koulu- kuin laitosmaailmassakin yhdistää yksi yhteinen tekijä, toimiva ja avoin vuorovaikutussuhde, jolle kaikki tehty työ perustuu. Koen, että yhteyden saaminen toiseen ihmiseen on minulle luontaista, ja terapiatyössä se helpottaa työskentelyn liikkeelle lähtöä, kun alkuun olemme toisillemme tuntemattomia.


Dramastossa yhdistellään useita menetelmiä

Dramaston pääsuuntaus on ratkaisukeskeinen lyhytterapia. Siihen voidaan asiakkaan tilanteen ja mieltymysten mukaan yhdistää muita lyhytterapeuttisia tai valmennuksen menetelmiä. Voit halutessasi tutustua eri menetelmiin lisää esim. Dramaston blogista.

Yhteistyökumppanit

Kriisiapua.fi / Tanja Moring

Tanja Moring on seksuaaliterapeutti ja seksuaaliväkivallan asiantuntija, kriisityöntekijä, sertifioitu Mind-Body Bridging -terapeutti, (kognitiiviskehollinen lyhytterapia) sekä Sosionomi/diakoni (AMK).

Tanjan palveluihin kuuluvat mm. seksuaaliterapia, seksuaaliväkivaltaklinikka ja narsismiklinikka. Toimipaikka sijaitsee Helsingissä, mutta kaikki palvelut ovat saatavilla myös etänä.

Lue lisää ja varaa aika kriisiapua.fi